Работна среща, инициирана от ръководството на ОДМВР- Благоевград, се проведе в

...
</TD
>Работна среща, инициирана от ръководството на ОДМВР- Благоевград, се проведе в
Коментари Харесай

Употребата на наркотици и посещението на нощни клубове от непълнолетни във фокуса на среща в Благоевград

Работна среща, инициирана от управлението на ОДМВР- Благоевград, се организира в Община Благоевград, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Поводът бе съществуването на редица проблеми по въпроси, свързани с държанието на младежите на територията на Общината, вандалски прояви, неспазване на публичния ред и нуждата от съгласуваност сред всички виновни институции.

На срещата участваха представители на Общинска администрация, заместник-председателят на Общински съвет Благоевград, Георги Иванов,и управлението на ОДМВР- Благоевград, както и на двете региони полицейски ръководства на територията на община Благоевград. 

На срещата участваха още кметовете на кметства, шефове на учебните заведения, на ЦЛТРДБ и детските градини на територията на Община Благоевград.

" На срещата ще съгласуваме положителни практики за възстановяване на публичния ред и преустановяване на някои девиантни държания.

Единственият метод това да се случи е като работим дружно. Необходима е методичност, съгласуваност и взаимна работа в тази посока ", сподели кметът на община Благоевград Методи Байкушев. 

От управлението на ОДМВР бяха показани подробни отчети за активността на полицията през миналата календарна година, като стана ясно, че е извънредно обезпокоителен фактът, че използването на опиати се усилва измежду младежите, а границата на приемащите опиати се намалява. 

Изключително проблематично е държанието на учениците, визитата на нощни заведения от страна на малолетни, а се установи и родителска индиферентност, разясниха представители на реда, оповестиха от Общински съвет Благоевград в профила си във Фейсбук. 

По време на срещата са дискутирани и  редица други настоящи тематики и проблеми, като е издигнат въпроса за видеонаблюдението на територията на община Благоевград. 

Стана ясно, че е изпратено е писмо до НКЖИ с искане в региона на жп гарата в Благоевград да бъде инсталирано видеонаблюдение за обезпечаване сигурността на пътуващите и чиновниците, осведомиха от ОДМВР.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР